Bewoner buitengesloten terwijl pannetje op het vuur staat

De brandweer en politie werden vrijdag rond 19.15 uur gealarmeerd voor een speciale deurprocedure.

Een bewoner van de Laurenburg had zich per ongeluk buitengesloten terwijl er nog een pannetje op het vuur stond. Omdat een stormram nogal wat schade geeft werd door de brandweer eerst gepoogd om op een minder brute wijze binnen te komen.

Er werd een ladderwagen ingezet om te kijken of men via het balkon de woning binnen kon komen. De ramen stonden op kiepstand, maar zonder wat te slopen was het niet mogelijk om binnen te komen.

Uiteindelijk zette de brandweer een speciale een speciale ‘deurforceerder’ in om de voordeur te openen. Dat gaf wel iets van schade, maar minder ten opzichte van een stormram. Nadat de voordeur was geopend kon de bewoner weer naar binnen om het pannetje van het vuur af te halen en vervolgens opgelucht adem halen.

Wonen Limburg is ingeschakeld om de deur weer te repareren.