Brandweer communiceert met briefjes naar opgesloten NS-reizigers

De brandweer werd vrijdagmiddag opgeroepen omdat er twee personen vast zaten in de lift van het NS-station in Weert.

De lift met daarin twee personen en twee fietsen was halverwege vastgelopen. Er was helemaal geen beweging meer in te krijgen. De brandweer kwam ter plaatse om de personen te redden, maar deze keer werd dat erg lastig.

Normaal gesproken kan de brandweer de deuren openen met een speciale sleutel. Dat kan alleen wanneer de lift boven of beneden is. Nu was de lift halverwege en dus moest er beweging in zien te komen.

In het verleden kon de brandweer door middel van een sleutelkluis in de machinekamer komen. Echter was de cilinder van het slot vervangen. De brandweer kon dus niet meer in de machinekamer komen om de lift in beweging te brengen.

Door middel van papiertjes van een notitieblokje moest de brandweer het slechte nieuws overbrengen naar de opgesloten personen. Het was nog minimaal een half uur wachten totdat een monteur zou arriveren.

Een beveiliger bleef bij de lift paraat staan en de brandweer kon helaas niets meer betekenen. Uiteindelijk heeft een monteur de mensen moeten bevrijden.