De ‘apotheker van Molenakker’ opgepakt na instap woning

De politie heeft woensdagavond een instap gedaan bij een woning aan de Graanmolen in de wijk Molenakker.

Agenten forceerden de voordeur met een stormram. Vluchten via de tuin was niet mogelijk omdat er overal agenten op de omliggende daken stonden. Twee personen die in de woning aanwezig waren werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Door het kabaal dat werd veroorzaakt door het rammen op de deur kwamen veel buurtbewoners naar buiten om te kijken wat er loos was. Ze waren niet verbaasd over de instap van de politie. Een van de aangehouden verdachten draagt in de wijk de bijnaam ‘De apotheker van Molenakker’. De politiewoordvoerder bevestigt dat de twee verdachten zijn aangehouden naar aanleiding van een onderzoek in de handel van harddrugs.

Doorzoeking auto

Bij de oprit stond ook een personenauto geparkeerd. De bestuurder moest de auto verlaten en werd staande gehouden. De auto werd vervolgens doorzocht, maar er werden geen strafbare feiten geconstateerd. De bestuurder mocht na de doorzoeking de weg vervolgen.

Doorzoeking woning

Nadat de twee verdachten naar het politiebureau waren gebracht deed de politie onderzoek in de woning. De woning werd van de zolder tot in de garage doorzocht. Of er strafbare zaken zijn aangetroffen is niet bekend.

Bekijk een video via: https://youtu.be/uThB6XqiNnY