Cultuurhistorische Zomer: Eindelijk weer ‘Gluren bij de Buren’

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Update 17.08u – Na een pauzeperiode vanwege corona kunnen ze na twee jaar eindelijk weer genieten van een Cultuurhistorische Zomer in Nederlands en Belgisch (Midden-) Limburg. Het eerste exemplaar van de bijbehorende folder is vandaag in Maaseik overhandigd aan Geert Gabriëls, gedeputeerde Erfgoed van de Nederlandse provincie Limburg. De organiserende heemkundeverenigingen De Aldenborgh Weert en Het Land van Thorn luiden hiermee de zestiende jaargang in van de Cultuurhistorisch Zomer.

Gluren

Wat hebben Molenbeersel, Maaspoort, Maasstraat, Opitter, Peer en Stramproyer Broekmolen met elkaar gemeen? Ze gaan ze dit jaar allemaal uitvoerig bezoeken, met tekst en uitleg (én terrasbezoek na) tijdens het populaire zomeronderdeel Gluren bij de Buren. Traditioneel verzamelen zij zich in een lokaal (en monumentaal) kerkgebouw. Na een introductie starten van hieruit de deelnemers voor een rondwandeling in groepen onder leiding van lokale gidsen. Na het ‘gluren’ is er tijd voor nazit in een naburige uitspanning.

Symposium

Voor het eerst is dit jaar ook een symposium opgenomen in het zomerprogramma: ‘Over de grens. Grenzen in het Land van Weert en de Limburgse en Brabantse Kempen.’ Tijdens deze bijeenkomst in Hamont-Lozen zullen deskundigen hun licht laten schijnen over de grens in verschillende tijdvakken van onze regionale historie.

Folder

Alle informatie over deze en andere cultuurhistorische activiteiten in de komende zomermaanden – zoals het Maalbroek verbranden, openluchttoneel Euver de Grens en de Harlindus en Relindus Ommegang in Maaseik – staat in de vandaag gepresenteerde folder.

De folder is te downloaden via: https://dealdenborgh.nl/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie