Grote oefening hulpdiensten in Roggel

Roggel – Op de provinciale weg N562 in Roggel vond woensdagavond een multidisciplinaire oefening plaats. Oftewel een grote oefening waarbij tientallen hulpverleners van verschillenden hulpverleningsinstanties bij betrokken waren.

Het scenario was dat een inhaalactie volledig was mis gegaan. Een auto wilde een landbouwvoertuig inhalen waarna de auto met een tegenligger in botsing was gekomen.

Doordat het landbouwvoertuig een noodstop had gemaakt, moest een achteropkomende vrachtauto uitwijken en deze belandde vervolgens in de rechterberm. Door deze kanteling is de brandstoftank gaan lekken.

In de personenauto’s zaten elk twee slachtoffers (trauma acteurs “Grip5”) welke gegrimeerd waren qua letselbeelden. Dit om het zo realistisch mogelijk te maken en voor de leerdoelen van het ambulancepersoneel.

Alle slachtoffers zaten bekneld en dienden fysiek bevrijd te worden middels inzet redgereedschap, in overleg met de verpleegkundige van de ambulance. In de vrachtwagen zit één chauffeur, en kon met hulp zelfstandig zijn cabine verlaten.

Om de hulpverlening zo goed mogelijk te laten verlopen was overleg tussen de verschillende disciplines cruciaal. Het leverde veel nieuwe ervaringen en dus leermomenten op. 

Bekijk een video: https://youtu.be/zriFGH4Xja0

https://youtu.be/zriFGH4Xja0