Wolkbreuk zorgt voor ondergelopen straten

Een wolkbreuk heeft er donderdag voor gezorgd dat er in Weert weer sprake was van lichte wateroverlast.

Net als afgelopen zondag stond een groot deel van de Tromplaan blank. Een deel van het water golfde de voortuinen in nadat er auto’s passeerden. Sommige buurtbewoners verplaatsten hun geparkeerde auto naar een andere straat om nog meer overlast te voorkomen.

Maar ook delen van de Limburglaan en Graafschap Hornelaan stonden blank. Het rioleringsstelsel aldaar had er moeite mee om de gevallen neerslag af te voeren.

Inmiddels is het gestopt met regenen, maar in sommige straten kan het nog even duren voordat de grote waterplassen zijn verdwenen. Als je fietsers passeert met je gemotoriseerd vehicle, wees dan een beetje lief en passeer wat langzamer.