Informatieve praatjes in de Warm Wonen Winkel

Update – De Warm Wonen Winkel, Infocentrum duurzaamheid  in het centrum van Weert is een plek waar je vrijblijvend kunt binnenlopen voor informatie over klimaat, duurzaamheid en energie.

Vanaf 2 juni is er iedere donderdagavond een informatief praatje over een ander onderwerp rond deze thema’s. Een deskundige praat je bij, waarna er tijd is om advies te vragen aan de experts in de winkel over jouw persoonlijke situatie.

De praatjes zijn gratis bij te wonen!

Klimaat, energie en duurzaamheid

Energietransitie, groene stroom, biodiversiteit, subsidie voor isolatiemaatregelen… Dit zijn een paar termen die je de laatste jaren vast hebt gehoord of gelezen. Ze hebben allemaal te maken met de onderwerpen klimaat, energie en duurzaamheid. We worden ons als maatschappij steeds bewuster van de noodzaak om verstandiger om te gaan met onze aarde. Het klimaat verandert, we zien steeds extremere temperaturen en ervaren hier de negatieve gevolgen van. Zowel voor de natuur als voor onszelf. We krijgen vaker te maken met wateroverlast, het wordt steeds moeilijker om je huis en tuin koel te houden in de zomer, de energierekening stijgt… Het is nodig om in actie te komen! Maar hoe? 

Maatregelen

De overheid neemt al de nodige maatregelen, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonneparken en windmolens om duurzame energie op te wekken. Zelf kun je ook veel doen om de klimaatverandering tegen te gaan. Hier is veel over te vinden. Maar misschien komt er zoveel informatie op je af, dat je niet weet waar je moet beginnen. En het plaatsen van een warmtepomp of het isoleren van je huis is toch heel duur? Wie betaalt dat? Waar krijg je tegenwoordig nog subsidie op? 

Warm Wonen Winkel

Allemaal terechte vragen! Daarom is de Warm Wonen Winkel, Infocentrum duurzaamheid opgericht. De Warm Wonen Winkel is een samenwerking tussen de gemeente Weert, WeertEnergie, Warm Wonen in Weert en Heerlijk Weert. Ze hebben alles in huis om je van de laatste informatie te voorzien over klimaatverandering, energie besparen en duurzame initiatieven. Je kon al vrijblijvend binnenlopen voor advies, maar met de wekelijkse praatjes door deskundigen kunnen we je nog beter en gerichter informeren.

Agenda

Tot de zomervakantie staan de volgende onderwerpen op de agenda:

  • 2 juni: Heerlijk Weert: Klimaat in de tuin
  • 9 juni: Subsidie voor isoleren, warmtepompen en zonneboilers
  • 16 juni: Financiering van isolatiemaatregelen 
  • 23 juni: Heerlijk Weert: Afkoppelen van regenwater
  • 30 juni: Warmtepompen en hybride warmtepompen
  • 7 juli: Hoe hou je je huis koel?
  • 14 juli: Heerlijk Weert: Biodiversiteit in tuinen
  • 21 juli: Ventileren en energie besparen

Aanmelden

De praatjes beginnen iedere donderdag om 19.30 uur aan de Meikoel 3 in Weert en duren ongeveer een half uur. De experts van de Warm Wonen Winkel staan daarna klaar om je vrijblijvend van advies te voorzien. Wil je een praatje bijwonen? Meld je uiterlijk een dag van tevoren aan via https://www.warmwoneninweert.nl/

Binnenlopen

Wil je op het laatste moment nog aansluiten? Dat kan ook. Het infocentrum is gedurende de praatjes gewoon open en vrij toegankelijk. Zo combineer je bijvoorbeeld een avondje winkelen in de binnenstad met een informatief praatje in de Warm Wonen Winkel. De koffie en thee staat klaar!

Meer informatie

Wil je alvast wat meer informatie over klimaat, energie en duurzaamheid? Bekijk dan eens de volgende websites:

Ze heten je graag warm welkom in de Warm Wonen Winkel, Infocentrum duurzaamheid aan Meikoel 3 te Weert (tegenover de nieuwe ingang van Museum W).

Update: programma is aangepast.