Man aangehouden na veroorzaken ongeval op N280 bij Baexem

Baexem – Op de Rijksweg (N280) bij Baexem heeft zondag rond 8.45 uur een verkeersongeval plaatsgevonden.

Een man was tijdens het rijden met zijn auto op de verkeerde weghelft beland. De tegenligger week uit en wist een frontale aanrijding te voorkomen, maar de auto’s schampten elkaar wel. Ook werd een lantaarnpaal geraakt.

Een ambulance kwam ter plaatse om de betrokkenen medisch te onderzoeken. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Een man uit Duitsland werd aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. Dat was vermoedelijk ook de oorzaak dat hij op de andere weghelft belandde. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Omdat de weg versperd was door door de beschadigde auto’s moest de provinciale weg tussen Roermond en Weert tijdelijk worden afgesloten. De weg is inmiddels weer vrij. Wel wordt er later vandaag nog wat hinder verwacht omdat de lantaarnpaal verwijderd moet worden.

Bekijk een video: https://youtu.be/jWnIl9e_LIM