Metershoge vlammen en knallen bij autobrand op Leenhof

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 3 reacties 2 min. leestijd

In de nacht van woensdag op donderdag zijn de brandweer en politie rond 1.45 uur gealarmeerd vanwege een autobrand op de Leenhof in Weert.

Bij aankomst van de brandweer stond een geparkeerde auto volledig in lichterlaaie. Het vuur greep snel om zich heen en sloeg over naar een haag. Doordat ook de haag vlam vatte ontstonden er metershoge vlammen.

Buurtbewoners waren wakker geworden van knallen. Vermoedelijk waren dit de autobanden die door de hitte ontploften.

De brandweer doofde de autobrand en haag met water. De situatie was snel onder controle. Dankzij het snelle handelen van de brandweer werd verdere overslag naar andere tuinen en gebouwen voorkomen. Niemand raakte gewond.

De eigenaresse van de auto was flink geschrokken. Ze werd opgevangen door buurtbewoners. De politie is een onderzoek gestart. Dit omdat er vermoedelijk sprake is van brandstichting.

Getuigen

Ben jij getuige geweest of heb je meer informatie en de politie nog niet gesproken? Neem dan contact op met de politie Weert via 0900-8844.

Eerdere autobrand

Afgelopen zondag werd er ook al een auto in brand gestoken op de Leenhof. Het betrof toen de parkeerplaats aan de tussen de Oogststraat en Beemdenstraat. Toen werd door oplettende voorbijgangers erger voorkomen. Of er een verband is tussen de twee autobranden zal nader onderzocht moeten worden.

Bekijk een video: https://youtu.be/xC49FG-GFcw

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties