MMC Weert viert 90-jarig bestaan

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd

De Moesel Megacles Combinatie Weert, kortweg MMC Weert, bestaat 90 jaar. Dit weekend wordt dat gevierd. Vrijdagavond stond er een wedstrijd tussen oud Megacles-spelers en het kampioensteam van MMC op het programma. Aan het begin van de daaropvolgende feestavond werd bestuurslid Klaus Klein verrast door de voorzitter van de jubilerende voetbalvereniging.

Ere-lid

Voordat ‘Duo Two For You’ de feesttent op zijn kop ging zetten werd Klaus Klein benoemd tot ere-lid van MMC. Voorzitter Rick Steijvers roemde zijn inzet voor de club: “De betrokkenheid van Klaus, hij is bijna elke dag op de vereniging aanwezig, is erg groot … De vraag is; wat dat hij allemaal niet voor de vereniging? Ik heb geen idee! … Daarom heeft het bestuur besloten jou tot ere-lid te benoemen”, zo sprak hij hem toe. Als blijk van waardering kreeg Klein de bijbehorende speld.

Voetbalwedstrijd tegen oud-spelers

De feestavond van MMC begon met een wedstrijd tussen oud-spelers van Megacles en een kampioensteam van MMC. Langs de zijlijn hadden zich toen al tientallen leden- en oudleden van de club verzameld. De eerste pilsjes werden getapt en herinneringen werd opgehaald.

Vriendenclub

Volgens de coördinator van de jubileumcommissie, Martijn Timmermans, is MMC een echte vriendenclub; “De saamhorigheid, de vriendschappen die ontstaan, de sociale contacten. Ik denk dat dat MMC heel erg kenmerkt”. Hij noemt de club “een grote familie”.

Zeskamp

Ook dit weekend zijn er nog activiteiten op het terrein van MMC. Dan staat er weer een heuse zeskamp op het programma; zaterdag voor de jeugd, zondag voor de ouderen.

Oprichtingsdag

Op 1 juli 2006 ontstond MMC door een fusie van Megacles en SV Moesel. Als oprichtingsdag van de fusieclub werd afgesproken om 18 maart 1932 aan te houden. Dat was de dag dat Wit-Zwart ’32, de voorloper van Megacles, het licht zag.

In deze video nemen we een kijkje op het jubileumfeest van het 90-jarige MMC.

Bekijk de video: https://youtu.be/lu7uCnHEEyc

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie