Vrees voor Boshoverbrug-scenario op Heltenbosdijk

Buurtbewoners van de Heltenbosdijk vrezen voor het ‘Boshoverbrug-scenario’ bij de verzakte brug over de Tungelroyse Beek.

De verzakking kwam begin deze maand aan het licht. Er sijpelde water en zand onder de asfaltverharding uit de beek in. Samen met de aannemer is een onderzoek ingesteld om de situatie in beeld te krijgen. Om het onderzoek uit te voeren is een gedeelte van de asfaltverharding weggenomen en gevuld met zand.

Vrees voor lange afsluiting

De afsluiting van de brug zorgt voor zorgen. Er wordt gevreesd voor het ‘Boshoverbrug-scenario’, zo vertelt een buurtbewoner. Een duikteam zal eerst de constructie van de fundering moeten inspecteren. Hiervan moet vervolgens een rapport worden opgesteld en een besluit worden genomen.

Indien de constructie nog in goede staat is zal het nog een aantal weken duren voordat de brug kan worden opengesteld. Mocht dat niet het geval zijn, dan zal de brug (net als de Boshoverbrug) nog maanden afgesloten zijn. Wellicht dat de brug helemaal vervangen moet worden.

Aanrijdtijd hulpdiensten

Er zijn zorgen over de aanrijdtijd van de hulpdiensten. Deze moeten volgens buurtbewoners een behoorlijk stuk omrijden. Mocht er zich een noodsituatie voordoen kan dat ernstige gevolgen hebben.

Een tijdelijke oplossing zoals een noodbrug is volgens een woordvoerder van de gemeente Weert niet aan de orde. “Aangezien er een omleidingsroute is ingesteld, en de hulpdiensten geïnformeerd zijn, is er momenteel geen sprake van het kijken naar de optie van een noodbrug”, aldus de woordvoerder.

Frustraties worden eruit gegooid

De afsluiting zorgt bij weggebruikers voor frustraties. Fietsers die de omleiding negeerden kwamen uit bij een volledig afgesloten brug. De frustratie was soms zo hoog dat de fietsen door de lucht vlogen.

Inmiddels hebben andere mensen de afzetting geforceerd om door te kunnen. Bouwhekken zijn aan de kant geschoven en afzetborden liggen in de greppel.