Oud-wethouder Henk van de Loo is beoogd voorzitter REScoop Limburg

Oud-wethouder Henk van de Loo

Het bestuur van REScoop Limburg heeft Henk van de Loo gevraagd om voorzitter te worden van de coöperatie REScoop Limburg, de koepelorganisatie van 20 Limburgse energiecoöperaties.

Op 4 juli zal het bestuur Henk voordragen in de Algemene Ledenvergadering als opvolger van Har Geenen die, na 6,5 jaar voorzitterschap, op 9 mei afscheid heeft genomen. In deze periode zijn er in (Midden)-Limburg vijf coöperatieve windparken gerealiseerd, waarvan de laatste op 10 juni in Weert geopend is.

De uitdagingen zijn groot, vooral na de mededeling van TenneT/Enexis dat er in Limburg en Brabant geen groot- leveranciers/verbruikers meer op het hoogspanningsnet aangesloten kunnen worden.

Henk is al bekend met de achtergrond van deze blokkade en vooral ook met de coöperatieve werkwijze. Hij was voor zijn wethouderschap namelijk drie jaar bestuurslid van Weert Energie en bijna drie jaar bestuurslid van REScoop Limburg.

Met Henk is het bestuur weer compleet en kan REScoop Limburg, samen met de lokale energiecoöperaties en ondersteund door het eigen projectbureau, een belangrijke bijdrage te leveren aan de energietransitie in Limburg.