Woensdag extra druk op de weg vanwege protest boeren

Weggebruikers moeten woensdag 22 juni 2022 rekening houden met een zeer zware ochtend- en avondspits vanwege de aangekondigde manifestaties van boeren. Ook de rest van de dag kan het extra druk zijn op de snelwegen, zo meldt Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat adviseert daarom woensdag vóór vertrek de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en rekening te houden met extra reistijd. Wie de mogelijkheid heeft om thuis te werken, doet er verstandig aan dit te doen.

De meeste impact wordt verwacht in het midden en oosten van het land, maar ook op andere plekken zoals rondom Den Haag kan het verkeer hinder ondervinden. Volgens 1Limburg zal rond 4.00 uur ’s nachts een stoet met boeren vertrekken vanuit Nederweert.

Veiligheid en doorstroming

Voor Rijkswaterstaat staat de veiligheid en doorstroming op de rijkswegen voorop. Daarbij is het uitgangspunt dat alle weggebruikers veilig van A naar B kunnen. Trekkers mogen normaal gesproken niet op de snelweg rijden. De politie kan hierop handhaven en in overleg met de politie kunnen ze extra maatregelen nemen om een zo veilig mogelijke situatie te creëren voor al het verkeer.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert woensdag 22 juni vóór vertrek de verkeersinformatie goed in de gaten te houden. Wie de mogelijkheid heeft om thuis te werken, doet er verstandig aan dit te doen. Wie toch de weg op moet, vragen we vanuit veiligheidsoogpunt alert te zijn. Kom je onderweg landbouwvoertuigen tegen, houd dan rekening met snelheidsverschillen en pas de rijstijl hierop aan: houd afstand en minder snelheid.