De Biest staat centraal tijdens open stadswandeling in Weert

Plaats een reactie
Foto via Stadsgidsen Weert

De Weerter stadsgidsen organiseren op zondag 10 juli een open stadswandeling met als thema ‘De Biest’. Aanvang van de wandeling is 14.00 uur.

Onder begeleiding van stadsgids en oud-Biest bewoner Peter Theunissen wordt er gewandeld langs een aantal bijzondere gebouwen die beeldbepalend zijn voor deze wijk. Een van de hoogtepunten is uiteraard het vroegere kasteel Nijenborgh van de graven van Horne.

In het onlangs geopende kasteelpark Nijenborgh geeft de gids uitleg over o.a. de recente opgravingen. Andere historische plekken zijn: de Tiendschuur, het Charitasgebouw en de Aldenborgh (de vroegere kasteelhoeve van de Van Hornes, thans zorgcentrum Hieronymus). Hier zal een bezoek gebracht worden aan de monumentale kloosterkerk en de kloostertuin van de Minderbroeders.

Indien de tijd het toelaat loopt de wandelroute ook naar de Biesterbrug en de Zuid-Willemsvaart. De stadsgids geeft hier informatie over het ontstaan van de Zuid-Willemsvaart en de belangen voor Weert. De aanleg van het kanaal was ook het startpunt voor de industrialisatie van Weert (o.a. de scheepswerf en de pijpenoven).

Praktische informatie

  • De wandeling duurt ca. 1,5 uur;
  • De kosten bedragen € 3,- p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis);
  • Vertrekpunt: om 14.00 uur op de Oelemarkt, bij de stadspomp;
  • Interesse?  Aanmelden via: [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie