Hans van Tieëve Lei verlost de vogel van z’n hoogtevrees in Tungelroy

Ingestuurde foto

In 1949 waren er wonderbaarlijke gebeurtenissen aan de Heilige Boom nabij Tungelroy. Maar tijdens een drukbezocht koningschieten aan het schutterslokaal “De Sjeetbok” gebeurde er vrijdagavond iets bijzonder, wonderbaarlijk. Onder de klanken van de jubilerende boerenkapel De Baereliejers kreeg de vogel, die hoog in de schietboom victorie meende de kraaien, hoogtevrees.

De eerste steenlegger van schuttersgebouw “De Sjeetbok”, Hans Beelen, in Tungelroy beter bekend als Hans van Tieëve Lei, verloste de vogel van de hoogtevrees.

Hans van Tieëve Lei zal in Meijel met zijn echtgenote aanstaande zondag de hoogste eer van Tungelder vertegenwoordigen tijdens het Hoogfeest van het Limburgse Schutterswezen.

Hij was al in 1991 Tungelder prins. En daarna vorst van de Bokkeriejers. Maar nu vertegenwoordigt hij de droom van elke Tungelderse jong, schutterskoning van Sint Barbara op het OLS. Nummer 118 in de OLS- optocht, de Barbaren van Tungelder komen eraan.