Groen licht voor bouw 40 woningen Buurtschap Lewieze Stramproy

4 reacties

De gemeenteraad van Weert heeft woensdag groen licht gegeven voor de realisatie van 40 woningen in Stramproy. Er werd door middel van een ‘hamerstuk‘ ingestemd met het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan.

Het gaat om de herontwikkeling van de locatie Veldstraat 73 en omliggende kavels waar voorheen een pluimveebedrijf was gevestigd. Het zal nu worden getransformeerd naar een buurtschap bestaande uit 40 woningen (11 levensloopbestendige woningen en 29 bouwkavels).

Energiebehoefte

Tijdens een eerdere commissievergadering werd er aandacht gevaagd voor de energiebehoefte. De nieuwe woningen krijgen namelijk geen gasaansluiting en zijn dus afhankelijk van elektriciteit. Gezien de steeds meer beperkte capaciteit op het elektriciteitsnet was de vraag of er voor de woningen nog wel capaciteit over was. Dat was volgens de wethouder in dit geval geen probleem.

Geen sociale huur

In het nieuwe buurtschap komen geen sociale huurwoningen. Voor de exploitatie van huurwoningen heb je een woningcoöperatie nodig. Er zijn woningcoöperaties benaderd, maar zij gaven aan dat deze locatie niet geschikt was voor huurwoningen. Tevens zetten ze samen met de gemeente Weert in op de bouw van huurwoningen elders in Stramproy en Weert.

Bekijk het beeldkwaliteitsplan via deze link (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties