Ideeën en voorstellen voor ‘doorfietsroute’ gevraagd

Momenteel wordt er door het Platform A2 (samenwerkingsverband tussen zes gemeenten: Cranendonck, Heeze-Leende, Nederweert, Valkenswaard, Waalre en Weert) hard gewerkt aan de verbetering van de fietsstructuur in het gebied gelegen tussen Weert en Eindhoven.

Het doel is een toekomstige ‘doorfietsroute’ te creëren tussen Weert en Eindhoven, en de verbindende fietspaden, die deze snelle fietsroute verbindt met de woonkernen en bedrijventerreinen. De bedoeling is om zo veel mogelijk reizigers in hun woon- en werkverkeer, een alternatief voor de auto te bieden. Daarmee kan het wegverkeer tussen de regio Weert en de Brainport-regio Eindhoven verminderen en de filedruk op de A2 afnemen. Ook voor scholieren en studenten, of mensen met een ander reisdoel, zijn betere fietsverbindingen een voordeel.

Op 12 juli organiseerde het Platform A2 in samenwerking met ingenieursbureau Sweco, een informatieavond. Tijdens die avond werd de inbreng gevraagd van de betrokken vakorganisaties met betrekking tot verkeer en fiets én de wijk-  en dorpsraden in het gebied. Dat leverde veel bruikbare informatie op voor de uitwerking van de plannen.

Platform A2 vindt het nuttig ook verdere ideeën en voorstellen te ontvangen met betrekking tot de fietsverbindingen in het gebied tussen Weert en Eindhoven. Heb je een tip en/of een idee? Stuur deze vóór 1 augustus 2022 naar [email protected].