Marktconcerten in hartje van Weert gaan weer van start

Na enkele jaren van afwezigheid vanwege corona gaan op 7 juli 2022 de marktconcerten op de Markt in Weert weer van start. Als eerste zal het Shantykoor Poal 60 de spits afbijten.

Als het weer het toelaat spelen op donderdag 14 juli de Coconblazers uit Nederweert ook weer in het hartje van Weert. Ze beginnen om 19.00 uur en spelen met een aantal korte pauzes tot ongeveer 22.00 uur.

Na een tweetal rustige jaren hebben de muzikanten er duidelijk weer zin in. De eerste optredens in Nederweert en Heel vonden reeds plaats en er wordt weer volop gerepeteerd.

Het orkest van de Coconblazers bestaat inmiddels ruim 25 jaar en is met optredens in Buggenum, Wessem, Weert, Nederweert Panningen, en Ospel inmiddels geen onbekende meer in de regio.

Het orkest brengt Bohmische, Egerlander en populaire gezongen nummers van onder meer Ernst Mosch en andere bekende componisten. Als het weer meewerkt wordt dus weer een gezellige zomeravond.

Het orkest staat onder leiding van Had Geurtjens die al vele jaren op de bok staat en ook zelf zijn partijtje regelmatig meeblaast of zingt. Het zangduo Johan en Tineke zorgen voor de zang en technicus Hub Tindemans staat als vanouds aan de knoppen.