Ontdekkingsreis op nieuw schoolplein OBS De Graswinkel

Plaats een reactie

Vrijdagochtend is het vernieuwde schoolplein van OBS De Graswinkel in Weert officieel geopend. Onder de toeziende oogjes van alle leerlingen en docenten werd een lint doorgeknipt. Frank Cuppers, directeur van de Stichting Eduquaat, en meester Pascal Janssen, conciërge van OBS De Graswinkel, mochten de openingshandeling verrichten. Omdat ook de afsluiting van het schooljaar gevierd werd maakte een band de hele ochtend muziek op de nieuwe speelplaats.

Voor iedereen

Directrice Vivian Berden is trots op het nieuwe schoolplein. De oude speelplaats was aan vervanging toe; “Er lagen heel veel tegels en het was weinig uitdagend voor kinderen. De klimrekken waren echt oud …”, zo vertelt ze. “We wilde heel graag een plein voor alle kinderen. En niet dat het ene klimrek voor jonge kinderen was en het andere klimrek voor oudere kinderen. Dus vooral een plein waar iedereen kan ontdekken en iedereen het fijn kan hebben, en dat is gelukt”.

Veel uitdaging

De kinderen op school hebben mee mogen denken over hoe het nieuwe schoolplein eruit moest komen te zien. “We hebben schommels, we hebben een waterpomp, er zijn twee boomhutten met daartussen een touwladder”, zo somt de directrice op. Verder kan er volop in het zand gespeeld worden, is er een buitenleslokaal en is voor de peuters is er een speciaal hoekje gemaakt. Berden: “Het is gewoon een prachtig plein geworden waar enorm veel uitdaging voor kinderen is”.

Drie, twee, een

De officiële opening werd verricht door meester Pascal, de conciërge, en Frank Cuppers, de directeur van de Stichting Eduquaat waar OBS De Graswinkel onder valt. De kinderen telden af van tien tot nul waarna de twee een lint doorknipten. Cuppers werd geholpen door een van de leerlingen van de school.

Baby Shark

Ter gelegenheid van de afsluiting van het schooljaar zorgde de Rick Rockplein Band, met allemaal docenten van het Rick, de hele ochtend voor een muzikaal feestje. Na de officiële opening van het nieuwe schoolplein wisten ze de leerlingen en docenten nog eens aan het dansen te krijgen met onder andere het liedje ‘Baby Shark’. Er werd volop meegedanst.

Vakantie!

Een aantal leerlingen had ter afscheid nog een cadeautje voor hun docent. Onder andere meester Bart was de gelukkige. Maar na de overhandiging en het uitpakken was het toch echt tijd om de tassen te pakken en lekker vakantie te gaan vieren.

In deze video zie je dat OBS De Graswinkel trots mag zijn op het nieuwe schoolplein waar de jonge en iets oudere kinderen in het nieuwe schooljaar op ontdekkingsreis kunnen gaan.

Bekijk de video: https://youtu.be/45jt3oEBOe4

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie