Pop-up expo ‘Wolven in Limburg’ bij NMC De IJzeren Man

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert 3 reacties 2 min. leestijd

“Belgische wolf komt deze kant op” of “Dode wolf gevonden”. Steeds vaker zien we soortgelijke koppen in het nieuws. En dat is niet gek, want de wolf is bezig aan een opmars in ons land. Ook in Limburg worden steeds vaker wolven gesignaleerd, wat veel vragen en discussie oproept. Maar wat weten we eigenlijk van de wolf?

Educatieve tentoonstelling

Maak kennis met dit bijzondere dier bij pop-up expo ‘Wolven in Limburg’. Na een succesvolle reis door Belgisch Limburg, is deze educatieve tentoonstelling nu voor de tweede keer bij Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man te bezoeken.

Van 10 juli t/m 28 augustus is de expo dagelijks gratis te bezoeken in het NMC. Niet voor niets is gekozen voor Weert: in onze omgeving zijn al vaak wolven waargenomen. Reden genoeg om ons te verdiepen in dit fascinerende dier!

Jong en oud

Aan de hand van het levensverhaal van echte wolven Naya, Roger, August en Noëlle leer je alles over het wel en wee van deze dieren. Door de interactieve opzet, waarbij alle zintuigen worden gebruikt, is de expo geschikt voor jong en oud. Zo sta je oog in oog met Roger, de in België aangereden wolf en kun je zelf kijken, luisteren en voelen hoe goed jij een wolf herkent. Met het speciale gratis Ontdekboekje erbij komt de expo nog meer tot leven.

Ook kun je een Wolfie maken. En nu de wolf zich toch echt lijkt te gaan vestigen in onze omgeving, geeft de expo antwoord op belangrijke vragen als “Wat betekent de terugkeer van de wolf?” en “Waarom kiest de wolf voor Limburg?”. Reden genoeg dus om snel te komen kijken!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties