Scooterrijder loopt weg na botsing met fietsster op Ringbaan-Noord

De ambulancedienst en politie kregen zaterdag rond 22.50 uur een melding binnen van een ongeval op de Ringbaan-Noord in Weert.

Op het fietspad nabij de oversteek bij de A2-toerit waren een snorscooter en fietsster met elkaar in botsing gekomen. Volgens getuigen kwam de scooter vanuit Nederweert aanrijden en kon deze door de snelheid de bocht niet meer maken om de tegemoet komende fietsster te ontwijken.

Er ontstond een aanrijding waarbij de scooterrijder en fietsster ten val kwamen. De fietsster raakte hierbij gewond. De metgezel van de fietsster kwam met de schrik vrij. Hij ontfermde zich samen met behulpzame omstanders over de fietsster.

In alle hectiek liet de bestuurder van de scooter zijn gegevens achter en nam daarna de benen richting Nederweert. Later kwam de aap uit de mouw waarom hij vertrok. Eerst werd de gewonde vrouw geholpen. Ze werd voor verdere handeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De de politie was intussen ook op zoek gegaan naar de scooterrijder. Die troffen ze even verderop aan bij het ‘leisure-centre’ (waar alle (fastfood)restaurants liggen). De bestuurder had vermoedelijk onder invloed van alcohol op de scooter gezeten. De man werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.