Snuffiepad bij NMC IJzeren Man wordt binnenkort geopend

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd
Wandelpad achterzijde NMC

IVN Weert e.o. heeft een nieuw wandelpad uitgezet in het IJzeren Mangebied. Het pad genaamd “Snuffiepad” start bij het Natuur- en Milieucentrum en is geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Voor je de wandeling begint, koop je voor € 5,- binnen bij het NMC een tas met opdrachten en materialen.

Het konijn Snuffie wijst je de weg door het bos, over de zandvlakte, de heide, de vennen, langs het beekje en door de tuin van het NMC. De wandeling is geschikt voor elk jaargetijde.

Er werd een wandelroute gemist

Rondom het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert zijn al diverse wandelpaden aangelegd. Zo is er een bruine kruisjes route, een wandelroute met een oranje bol en nog meerdere. Bij de toegangspoort van het NMC staat een groot bord van Kempen-Broek waarop de diverse wandelroutes staan aangegeven. IVN Weert e.o. miste echter nog één wandeling en dat is een wandeling voor gezinnen met jonge kinderen.

Ontwerper Snuffie

Het Snuffiepad kun je eenvoudig lopen door de bordjes van Snuffie te volgen. Tekenaar Rim Beckers uit Altweerterheide heeft Snuffie ontworpen.

15 opdrachten

Ook zijn er tijdens de wandeling diverse leuke opdrachten. In totaal 15 stuks, maar je hoeft ze niet allemaal te doen. Met de inhoud van de tas kun je de opdrachten eenvoudig uitvoeren en leert de jeugd op deze manier de natuur beter te ontdekken. Deze tas met zoekkaarten en andere materialen mag je mee naar huis nemen.

Zondag 24 juli 2022 zal het pad omstreeks 11.00 uur door wethouder Martijn van den Heuvel samen met zijn kinderen worden geopend. Je bent hierbij van harte welkom.

De wandeling start nabij het gebouw van het NMC in de hoek van de parkeerplaats.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie