Tractor vat vlam tijdens rit door Stramproy

De brandweer en politie werden woensdag rond 15.15 uur gealarmeerd vanwege een brandend landbouwvoertuig in Stramproy.

Tijdens het rijden was bij een tractor brand ontstaan. De brand werd op de Frans Strouxstraat (N292) ontdekt. De bestuurder van het voertuig parkeerde de tractor zoveel als het kon naast de weg en wist de brand te doven met een brandblusser.

De brandweer was intussen snel ter plaatse en bluste nog eens goed na. Er arriveerde ook nog een waterwagen, maar deze bleek niet nodig te zijn. De situatie was al onder controle.

De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door droog gras dat aan de onderkant van de tractor was blijven hangen. Door de hoge temperatuur heeft het gras vlam kunnen vatten. Dankzij het snelle handelen van de bestuurder was erger voorkomen.

Vanwege het incident was de provinciale weg gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. De tractor is intussen opgehaald door de loonwerker. De exacte toedracht (of het gras daadwerkelijk de oorzaak was) wordt nog onderzocht.

Bekijk een video: https://youtu.be/y24OHMRZBTw