Zwanenfamilie uit waterbassin gered in Nederweert-Eind

Nederweert-Eind – De brandweer werd maandag rond 11.45 uur gealarmeerd om de Dierenambulance Midden-Limburg te assisteren bij het redden van een zwanenfamilie.

Bij een waterbassin dat onderdeel is van het voedingskanaal van de Noordervaart zat een volwassen zwaan met twee pullen al vier dagen vast. Een voorbijganger had de dierenambulance gealarmeerd omdat de twee jonge zwanen niet zelfstandig uit het bassin konden komen.

De dierenambulance had wat helpende handen nodig om de zwanen veilig over de rand te tillen. De brandweerlieden trokken speciale pakken aan en gingen vervolgens het bassin in om samen met een vrijwilliger van de dierenambulance de zwanen te helpen.

Vanzelfsprekend waren de zwanen mensenschuw, maar het lukte de hulpverleners uiteindelijk toch om de zwanen over de rand te tillen. Nu kunnen de zwanen weer verder op doortocht zodat ze ook de voldoende voedsel tot hun beschikking hebben.