Capaciteit De Bosuil door verbouwing vergroot

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert 1 reactie 4 min. leestijd

De capaciteit van Muziekcentrum De Bosuil gaat van 650 naar maximaal 800 personen. De afgelopen weken is er hard gewerkt om onder andere het vloeroppervlak uit te breiden. Het gevolg hiervan is onder andere dat een andere slag artiesten De Bosuil interessant vindt om er te komen optreden.

Bekijk de video als je benieuwd bent naar de vorderingen en veranderingen.

Werkzaamheden

Normaal gesproken blijft het in de zomermaanden stil in De Bosuil. Maar niet dit jaar: het poppodium heeft de afgelopen weken gebruikt om een aantal punten die al een tijdje op het verlanglijstje stonden aan te pakken.

Zo zijn bijvoorbeeld de toiletgroepen vergroot, is het lichtplan boven het podium aangepakt en is het balkon over de volledige breedte van de zaal uitgebreid.

Podium

Een gespecialiseerd bedrijf is momenteel bezig met het leggen van een rubberen vloer op onder andere het podium. Dat is met 20 centimeter verhoogd; zo vertelt Sander Hoeben, de coördinator van het muziekcentrum. “.. Zodat de mensen in de zaal hopelijk een beter zichtlijn hebben, zodat ze de artiesten wat beter zien”.

Vloeroppervlak

De meest in het oog springende veranderingen zijn het kleine podium, bij binnenkomst in de zaal direct rechts, en de bar, vooraan bij het grote podium.

Het kleine podium is verdwenen. Hierdoor moeten de zichtlijnen op het grote podium verbeteren, zo licht Sander toe. “Daar hebben ze zojuist een nieuw stuk vloer neergelegd. Dus daar is meer ruimte om het podium te zien”.

Ook de bar in de zaal is verdwenen. “Er is een grote doorgang gemaakt. De bar wordt komende week teruggeplaatst en die komt een heel stuk naar achter en ook daar is dan meer ruimte voor het publiek ontstaan”.

Interessant

De verbouwing zorgt voor een groter vloeroppervlak. De capaciteit is hierdoor met ruim 20 procent vergroot. Dat opent deuren als het gaat om artiesten die het Weerter poppodium in het verleden misschien iets te klein vonden. “Een goed voorbeeld daarvan is White Lies”, zo vertelt Sander. “De boeker hoort dan dat de Bosuil aan het uitbreiden is en denk: dat is interessant!”. Het gevolg is dat het Engelse trio eind oktober al in Weert te bewonderen zal zijn.

Najaar

Als de werkzaamheden binnen klaar zijn zit het werk er nog niet op, zo blikt Sander vooruit. “Twee september moet hier binnen alles klaar zijn. Dan pakken we gelijk door aan de achterkant. Daar wordt een meter of vijf aangebouwd. Er komt o.a. nog een ruimte waar de artiesten hun vrachtwagens kunnen in- en uitladen .. We zijn nog wel een maand of drie bezig”.

Welkom!

Wie met eigen ogen de eerste resultaten van de verbouwing wil komen bekijken is op vrijdagavond 2 september a.s. van harte welkom. Dan start het nieuwe Bosuil-seizoen met een optreden van de Queen Tribute Band ‘Crazy little things’.

Bekijk de video: https://youtu.be/KSp3VBfPoXU

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie