Deel Wozoco Nedermazehof ontruimd na brandmelding

112 Algemeen Brandweer Weert Weert Reageer 1 min. leestijd

Update 19.36u – De hulpdiensten zijn zondag rond 18.30 uur gealarmeerd vanwege een vermeende brand in Woonzorgcentrum (Wozoco) Nedermazehof aan de Maastrichtstraat in Weert.

In het Wozoco was een brandlucht en lichte rookontwikkeling waargenomen. Het aanwezige personeel sloeg meteen alarm. Direct na aankomst van de hulpdiensten werden uit voorzorg een aantal woningen ontruimd. De bewoners werden onder begeleiding naar de binnentuin gebracht.

De brandweer ging op onderzoek uit, maar trof geen brandhaard aan. Ook was de rook intussen verdwenen. Momenteel is de brandweer nog bezig met het onderzoek om de oorzaak te achterhalen.

De verwachting is dat de bewoners weer snel kunnen terugkeren naar hun appartement.

Update 19.36u: De oorzaak is nog niet gevonden. Een medewerker technische dienst van Land van Horne is op locatie om de technische installaties in het pand te onderzoeken. Het merendeel van de bewoners mag weer terug naar de woningen.

Update 20.44u: Uiteindelijk wordt door Wonen Limburg, de eigenaar van het pand, een technische firma ingeschakeld om alle technische installaties na te kijken. Alle bewoners zijn weer teruggekeerd naar hun woning.

Bekijk een video: https://youtu.be/GGe08PE6Yx0

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie