Gevangenisstraf geëist na reeks aanrandingen in Maarheeze

Algemeen Cranendonck Regio 3 reacties 3 min. leestijd

Maarheeze – Op vrijdag 6 mei 2022 werden in het centrum van Maarheeze meerdere aanrandingen gepleegd. Meerdere vrouwen werden slachtoffer van een man, die vandaag voor de rechter stond voor vier van de aanrandingen en een winkeldiefstal. De officier van justitie eiste een jaar gevangenisstraf: ‘Geen vrouw in de buurt leek veilig te zijn.’

De man sloeg die middag zijn slag in het centrum van Maarheeze. Uit het niets raakte hij de vrouwen aan bij hun billen en borsten. In één geval ging hij nog verder door zijn vinger over de kleding van een vrouw heen, haar anus binnen te duwen, waardoor er in dat geval zelfs primair verkrachting is tenlastegelegd, aldus het OM. De aanrandingen hadden grote impact op de slachtoffers en de gemeenschap in Maarheeze.

Na de aanhouding van verdachte deden vier vrouwen aangifte. De man kon ook nog met andere aanrandingen die middag in verband worden gebracht, maar de slachtoffers daarvan hebben geen aangifte gedaan.

‘Geen tik op de billen’

De officier van justitie stond tijdens de zitting stil bij de ernst van de zaak: ‘We zien met grote regelmaat zedenzaken voorbij komen binnen deze rechtbank, van uiteenlopende aard en ernst. Aanrandingen zijn daarbij doorgaans niet de meest zware zaken, maar in dit geval kijk ik daar toch anders tegenaan. Het gaat hier niet om een tik tegen de billen. Verdachte heeft in dit geval moedwillig een serie hele kwalijke aanrandingen gepleegd. Geen vrouw in de buurt leek veilig te zijn. En dat midden op de dag in het centrum van Maarheeze.’

Gevangenisstraf

Bij het bepalen van de strafmaat heeft de officier naast de ernst van de feiten onder meer gekeken naar de persoonlijke omstandigheden van de verdachte. Hij verbleef pas sinds kort in Nederland en heeft zich in en om het AZC waar hij verbleef eerder schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een psychiater die de verdachte later heeft beoordeeld, vond geen aanwijzingen voor een acuut psychiatrisch beeld. Wat het OM betreft krijgt de man een gevangenisstraf voor een jaar (waarvan drie maanden voorwaardelijk) en wordt hij daarna in vreemdelingenbewaring gezet.

Uitspraak in de zaak is over twee weken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties