Hulpdiensten rukken uit voor koppel dat in kanaal zwemt bij Verliefdenlaantje

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Een koppel kreeg het zaterdag toch even warm toen ze juist de verkoeling zochten in de Zuid-Willemsvaart in Weert. Rond 23.30 uur werd er groot alarm geslagen toen omstanders meerdere personen in het kanaal zagen zwemmen.

De ambulancedienst, de brandweer en de politie reden met spoed naar de Minderbroederslaan (in Weert ook bekend als het Verliefdenlaantje) om de mogelijke drenkelingen te redden. Eenmaal ter plaatse bleek de situatie mee te vallen.

Een man en een vrouw dachten even lekker intiem te gaan zwemmen in het kanaal. Dit deden zonder het besef dat het levensgevaarlijk kan zijn. Omstanders die het koppel in het kanaal hadden gespot sloegen alarm met de achterliggende gedachte dat veel mensen een duik in de Zuid-Willemsvaart niet hebben overleefd.

Met hulp van de politie kon het koppel het kanaal uitkomen. Daarna volgde een gesprek waarbij duidelijk werd gemaakt dat zwemmen in het kanaal levensgevaarlijk is. Daarna mocht het koppel zich weer aankleden.

Voordat de man en vrouw weer vertrokken werden ze geattendeerd dat er nog een lege fles drank langs een bankje lag. Pas nadat de fles in de afvalbak was gedeponeerd mocht het koppel, met een waarschuwing op zak, de weg vervolgen. De hulpdiensten hoefden verder geen levensreddende handelingen uit te voeren.

Bekijk een video: https://youtu.be/F06e20mKYkg

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties