Inwoners van Weert mogen kijkje nemen op Vliegbasis Kleine-Brogel

Algemeen Cranendonck Regio Uitgaan Reageer 2 min. leestijd

Op vrijdag 9 september 2022 nodigt Vliegbasis Kleine-Brogel haar buren uit voor ‘een unieke kijk achter de schermen’ van de vliegbasis in het Belgische Peer. Deze speciale ‘Burenkijkdag’ duurt van 9.00 tot 18.00 uur.

Vliegbasis Kleine-Brogel organiseert dit exclusieve bezoek speciaal voor de inwoners van Peer, Oudsbergen, Kinrooi, Hamont-Achel, Bree, Bocholt, Maaseik, Hechtel-Eksel, Pelt, Lommel, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg, Weert en Cranendonck. Dit doet de vliegbasis om de mensen te bedanken voor het begrip dat de mensen tonen voor hun dagelijkse vliegactiviteiten. Je krijgt een unieke blik achter de schermen van de vliegbasis.

Jobdag

Op hetzelfde moment van deze burenkijkdag houden ze ook een ‘jobdag’. Bezoekers kunnen dus ook kennis maken met een 70-tal verschillende functies binnen deze organisatie. Een gesprek met een brandweerman, piloot, technieker, ontmijner. Het kan allemaal.

Meer interesse in vliegtuigen, helikopters, vrachtwagens? Je zal ogen tekort komen om zowel Belgische als internationale voertuigen te ontdekken. Met een vleugje muziek en een gezellige sfeer hopen ze iedereen te ontmoeten op dit evenement.

Spottersdag

Per gemeente verloten ze tevens twee vrijkaarten voor de ‘Spottersdag’ inclusief een Luchtdoop met de A400m Atlas op zaterdag 10 September 2022. Ze verloten deze tickets onder buren die een ticket kopen voor de burenkijkdag.

Tickets

Een toegangsticket kost € 12,- en is inclusief een ‘food voucher’ ter waarde van € 9,-.
Voor kinderen tot 12 jaar (geboren in 2010 en later) is de toegang gratis, zij hebben dan ook geen recht op een food voucher.

Tickets zijn verkrijgbaar via buren.kleinebrogelairbase.be.

Opgelet: dit is een burenkijkdag waarop ze exclusief de buren wensen uit te nodigen als dank voor het vertrouwen en begrip. Er zullen dus gerichte controles gebeuren aan de hand van de identiteitskaart, deze zal worden uitgelezen.

Meer informatie: https://www.kleinebrogelairbase.be/index.php/nl/info-links/upcoming-events-kb/burenkijk-9-september-2022

Video met uitleg over nachtvluchten: https://youtu.be/QIXnq9njR5E

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie