Kermis Nederweert gaat beginnen!

Plaats een reactie

Nederweert – Tot en met dinsdag is het ‘zwieren, zwaaien, rondjes draaien’ op de kermis in Nederweert. De exploitanten en horecaondernemers op de Geenestraat, het Raadhuisplein en het Rochusplein op Budschop zijn er klaar voor. Ook de kersverse kermiswethouder Jorik Franssen kan niet wachten om van het, zoals hij het zelf noemt, ‘mooie volksfeest’ te gaan genieten.

Programma

Hoewel de kermis op vrijdagmiddag al open is wordt deze zaterdag om 14.00 uur officieel geopend door wethouder Franssen. Dat gebeurt bij de Autoscooter op Budschop. Zondag is de traditionele familiemiddag en maandag komt clown Desalles de kermisbezoekers amuseren.

De kermis is iedere dag geopend tot middernacht. De cafés en eetzaken blijven de kermisdagen open tot 3.00 uur. De horeca aan de Geenestraat heeft een Kermis Horecaplein ingericht. Op het grote podium zullen daar alle dagen optredens plaatsvinden. Onder andere Feest DJ’s Effe Serieus, Anderkovver en Duivelse band Jackfire staan op het programma.

Prikkelarme kermis

Dinsdag staat voor iedereen die moeite heeft met felle lichten, harde geluiden en hard draaiende attracties weer de prikkelarme kermis op het programma. Tussen 13.00 en 16.00 uur zetten de exploitanten hun attracties een versnelling lager en passen het licht en het geluid aan.

Wethouder Franssen vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van de kermis in Nederweert. De prikkelarme kermis, die sinds 2015 wordt gehouden, vindt hij een mooi initiatief. “Je ziet dat mensen van bijvoorbeeld de dagbesteding, van PSW, dat die dan genieten en dat ze ook ervaren dat het een feest voor iedereen is”. Inmiddels zijn er volgens de wethouder al ruim 100 aanmeldingen voor de prikkelarme kermis.

Samen met wethouder Carla Dieteren maken de deelnemers een rondje over de kermis. Tijdens deze ‘VIP-rondgang’ krijgen ze ook nog wat lekkers en een drankje aangeboden.

Welkom!

De kermiswethouder roept iedereen op een van de komende dagen de Nederweerter kermis te komen bezoeken. Franssen:  “Ben van harte welkom! Kom genieten in het mooie Nederweert”.

Info

Meer informatie over de kermis Nederweert is te vinden op de website van de gemeente: www.nederweert.nl. Daar vind je onder andere alle attracties en kramen, het hele kermisprogramma, de openingstijden en informatie over de ritprijzen.

In deze video blikt kermiswethouder Jorik Franssen vooruit op de kermis in Nederweert en nemen we een kijkje op de verschillende kermisterreinen.

Bekijk een video: https://youtu.be/6KULUPMX5eE

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie