Nyrstar Budel voor onbepaalde tijd in ‘care and maintenance’

Budel-Dorplein – Nyrstar’s zinksmelter in Budel-Dorplein wordt vanaf 1 september 2022 tot nader bericht in care and maintenance geplaatst. Dit als reactie op diverse externe factoren die een impact hebben op de bedrijfsvoering, zo laat het bedrijf weten. De situatie zal voortdurend worden geëvalueerd. Je kan daarbij denken aan de hoge energiekosten.

De nominale capaciteit van Nyrstar Budel is [315ktpa] zink, maar de smelter draait al sinds het vierde kwartaal van 2021 op gereduceerde capaciteit. De Nyrstar fabrieken in Balen (België) en Auby (Frankrijk) blijven op deels gereduceerde capaciteit opereren, zoals vorig jaar al aangekondigd, en hun productie voortdurend aanpassen.   

Er zijn geen ontslagen gepland als gevolg van de care and maintenance status. De taken van medewerkers worden herzien en geconcentreerd op onderhoud, opleiding en andere essentiële activiteiten.

De aankondiging van vandaag volgt op overleg tussen het management van Nyrstar en de ondernemingsraad van het bedrijf.