Rijbaan Stadsbrug tijdelijk dicht vanwege medische noodsituatie

De hulpdiensten zijn zondag rond 14.00 uur gealarmeerd vanwege een medische noodsituatie in de Passantenhaven van Weert.

Op een boot in de haven verkeerde een persoon in zorgelijke toestand. Het toegesnelde ambulancepersoneel riep de hulp van de brandweer in om het slachtoffer zo stabiel mogelijk van de boot af te halen.

Uit voorzorg werd ook een ladderwagen opgeroepen indien te persoon van de boot getild moest worden. Uiteindelijk bleken de helpende handen van de hulpverleners afdoende om het slachtoffer naar de ambulance te brengen.

Vanwege de reddingoperatie moest een rijbaan van de Stadsbrug tijdelijk worden afgesloten. Inmiddels is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht en is de Stadsbrug weer volledig toegankelijk.