Ruim 650 wandelaars aan de start van Avond4daagse Altweerterheide

Meer dan 650 wandelaars verschenen gisteravond aan de start bij de Avondvierdaagse in Altweerterheide. Net als voorgaande jaren worden deelnemers meegenomen op een ontdekkingstocht langs de betekenisvolle plekken, personen  en praktijken. Via kleine pop-up acts wordt het kleine en grote verhaal van de boeren, burgers en buitenlui van de Hei-j opgedist.  

De tocht voerde onder meer langs enkele markante bewoners van een plaggenkeet in de Spekkepeel. Ze troffen de eeuweling An van de Stolberg (102) die als marskraamster maar liefst vijftig maal op bedevaart naar Kevelaar ging. Op de Ossenbrug raakten de deelnemers verzeild in een conflict van turfstekers uit Rooj en Tungelroy. De lange route voerde  verder over de Stramproyerheide, waar de Jonge Wacht op marsoefening was bij de voormalige schietbaan van de Burgerwacht. Aan de grens hield een commies de wacht bij twee onfortuinlijke smokkelvrouwen met ondergoed en konden liefhebbers zich met medicinale bloedzuigers laten behandelen.

Het is en blijft uitstekend weer om te wandelen. Vanavond staan ‘nieuwe acts op het programma. De routes voeren naar het gebied rond de IJzeren Man én de Lichtenberg. Deelname is nog elke avond mogelijk.  Inschrijven kan nog  altijd via www.altweerterheide.nl.  Wandelaars kunnen vanaf 17.00 vertrekken bij  Dorpshuis de  Paol in Altweerterheide. De pop-up acts vinden na 18.00 uur plaats.


Ingestuurde bijdrage