SJG zoekt collega’s voor op drukke momenten van de dag

Algemeen Spotlight Uitgelicht Weert 1 reactie 4 min. leestijd

De coronatijd heeft op de verpleegafdelingen van het SJG in Weert voor grote druk op het personeel geleid. Toch heeft de sfeer daar niet onder te lijden gehad. Sterker nog: de onderlinge band tussen de verpleegkundigen is er juist door versterkt.

Om in de toekomst de druk op het personeel binnen de perken te houden is het Weerter ziekenhuis op zoek naar nieuwe verpleegkundigen die met name op de drukke momenten van de dag inzetbaar zijn.

Nieuwe collega’s

Voor de verpleegafdelingen van het SJG is het ziekenhuis op zoek naar gediplomeerde verpleegkundigen, zo vertelt Fabiënne Joosten, coördinerend verpleegkundige. “Met name mensen die ons kunnen ondersteunen op de drukke momenten van de dagen .. Dus mensen die thuis kinderen hebben zitten en die maar een bepaald aantal uren per dag kunnen werken”.

Teammanager Anne-Marie van Summeren: “In overleg is heel veel mogelijk”. Extra handen zijn zeer welkom bij het SJG, zo benadrukt ze. “Naar verpleegkundigen die een paar uren in de avond inzetbaar zijn, of in de ochtenduren als de kinderen op school zitten, zijn we op zoek”.

Uitgebreide ervaring is overigens niet vereist, zo laat Fabiënne weten. “Dat moeten wel verpleegkundigen zijn .. mensen met ervaring zijn dus welkom, maar zeker ook verpleegkundigen die net hun opleiding hebben afgerond”.

Op de website van het SJG Weert (www.sjgweert.nl/werk-en-opleiding/vacatures) kun je terecht voor de vacatures.

Druk door corona

De coronatijd heeft in de zorg voor veel druk op het verplegend personeel geleid. Zo ook in het SJG. Maar dat is niet ten koste gegaan van de sfeer onder de medewerkers. “Ondanks de druk zijn wij eigenlijk alleen maar hechter geworden als team en zijn we daar samen heel goed doorheen gekomen”, zo vertelt Fabiënne. De coronatijd heeft er ook voor gezorgd dat er buiten het werk meer activiteiten georganiseerd worden. “We plannen heel veel uitjes samen waardoor de band onderling ook stukken beter wordt”.

Vooruitzichten

De komende jaren gaat het SJG bouwen aan een totaal nieuw ziekenhuis. Daar wordt door het personeel naar uitgekeken. “Daar zijn we allemaal wel heel erg benieuwd naar hoe dat gaat zijn: hoe het eruit gaat zien, hoe de indeling gaat worden”.

Als het gaat over de korte termijn dan zijn ze bij het SJG nieuwsgierig naar hoe corona zich dit najaar gaat ontwikkelen. “Maar goed, dat laten we allemaal op ons afkomen .. daar kunnen we toch niet veel aan veranderen”, zo kijken Fabiënne Joosten en haar collega’s met goede moed vooruit.

Vragen naar aanleiding van vacatures?

Voor vragen over de vacatures op de verpleegafdelingen kun je terecht bij een van de twee teammanagers van de afdelingen. Stuur dan een mail naar Susan van Kouwen ([email protected]) of Anne-Marie van Summeren ([email protected]). Zij geven je graag antwoord op al je vragen.

In deze video vertelt Fabiënne Joosten wat de coronatijd met het personeel van de verpleegafdelingen gedaan heeft en hoe zij en haar collega’s naar de toekomst kijken.

Bekijk de video via: https://youtu.be/Zxb1fPMyHss

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie