Uitslaande loodsbrand in Heel

112 Algemeen Maasgouw Regio Reageer 2 min. leestijd

Heel – Update 9.19u – In een loods aan de Sint Antoniusstraat in Heel (Panheel) heeft woensdag een grote brand gewoed. In de loods lag hooi opgeslagen. De brand werd rond 5.00 uur ontdekt.

Bij aankomst van de brandweer bleek dat de brand reeds ‘uitslaand’ was. Dat wil zeggen dat de vlammen uit het pand kwamen. Er werd snel opgeschaald naar ‘grote brand’. Er werden meerdere blusvoertuigen en waterwagens aangestuurd.

Brandweerwagens uit o.a. Wessem, Ittervoort, Grathem, Nederweert en Weert kwamen ter plaatse om de brand te doven.

Bij het incident raakte niemand gewond. De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met bluswerkzaamheden.

Update 6.33 uur: Het betrof een loods van ongeveer 50 bij 15 meter, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. Naast het opgeslagen hooi stonden er ook nog enkele werktuigen voor de landbouw opgeslagen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een slanghaspel.

Update 9.19 uur: De constructie van de loods is door de hitte instabiel geworden. Doordat de brand uitslaand was kon de brandweer niet overal bij het vuur komen. Hierop is besloten om de totaal vernietigde loods met een mobiele graafmachine uit elkaar te laten halen om vervolgens veilig bij het hooi te kunnen komen. Het hooi is hierna uit de loods gereden en uit elkaar gehaald. Eenmaal uit elkaar kon het hooi definitief worden geblust, aldus de woordvoerder van de brandweer.

Bekijk een video: https://youtu.be/biVnJ4NPSLk

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie