Viering onafhankelijkheid Oekraïne in St. Martinuskerk

Update – Na de staatsgreep in Mos­kou riep het Oekraïense parlement op 24 augustus 1991 de onaf­han­ke­lijk uit. Om dit ook met de gasten uit Oekraïne die in Weert verblijven dit te kunnen herdenken hebben de gastgezinnen voor hen en ook de gasten die in de kazerne of in de regio verblijven een speciale mis georganiseerd die in de Dekenale St. Martinuskerk in Weert gehouden zal worden.

Hoofdcelebrant is deken Franken geassisteerd door een priester die oorspronkelijk uit Oekraïne komt, pater Sitko. Het koor Druzhba uit Helmond, onder leiding van Inna Ogarok, zal zorgen voor Oekraïense gezangen.

De deken stelt de Martinuskerk gratis ter beschikking. Ook het koor uit Helmond heeft aangegeven het optreden aan de gasten uit Oekraïne gratis aan te bieden.

Uiteraard zijn ook belangstellenden welkom en zal namens de provincie Limburg deputé Gabriels en ook het College van B&W zal acte de presence geven door een of meerdere vertegenwoordigers van het College deze dienst bij te laten wonen.

Pater Sitko zal zijn landgenoten toespreken in hun eigen taal en ze zullen trachten dit te laten vertalen. Ook de teksten die in het Nederlands gesproken worden zullen ze proberen om deze voor de gasten uit Oekraïne te laten vertalen.

Voor diegenen die erbij willen zijn: de viering is op woensdag 24 augustus om 14.00 uur.