Brouwerij de Natte Gijt: het is ‘Op met de Gijt’

Algemeen Weert 1 reactie 3 min. leestijd
Fotograaf: Milou Curvers

Het is ongeveer 11 jaar geleden dat Marc en Rudy Nordhausen met vol trots hun ´Hop met de Gijt´ presenteerde bij Dennenoord. Wat er tussen toen en nu is gebeurd met de Natte Gijt en de bierwereld hadden ze nooit verwacht.

Het avontuur is als een raket vertrokken en ze hebben heel veel passievolle mensen leren kennen, die allemaal net als hen, gek waren van bier. De samenwerking met collega brouwers, distributeurs, slijters en horeca uitgegroeid tot iets moois waar vooral veel mensen iedere dag veel plezier aan beleven: mooie speciale bieren drinken.

Aan al het moois komt een einde

Maar zoals we weten zegt het cliché, aan al het moois komt een einde. En dit is nu ook het geval voor de Natte Gijt: ze gaan stoppen. In de laatste jaren is de zoektocht naar wat hun drive en energie geeft vaker aan de orde geweest. Helaas door corona en persoonlijke omstandigheden is deze drive verder zoek geraakt en is het besluit gevallen om er een punt achter te zetten, het is ‘Op met de Gijt’.

Marc en Rudy Nordhausen vinden het jammer dat om te stoppen, maar het biedt uiteindelijke ook rust en ruimte om opnieuw te gaan kijken waar hun wegen naar toe leiden. Ze zijn super dankbaar voor alle mensen om hen heen, de vrijwilligers en wie dan ook een bijdrage heeft geleverd aan de Natte Gijt. Zonder elkaar was Nederland niet zo’n mooi bierland als wat we nu zijn! En ze zijn trots dat ze hier een kleine bijdrage aan hebben mogen leveren.

Ook gaan ze de samenwerkingen missen zoals met onze collabs, Bloodshed Fest, The Hillbilly Moonshiners en LAM!

Er komt nog iets aan…

Voor nu gaan ze er nog even tegenaan en komt zeer binnenkort hun laatste DIPA eraan. Daarna hebben ze nog een finale Hellegijt B.A. en komt het sluitstuk met Hooglander (Uwe Hooggijt III).

“Nogmaals dank voor jullie support en laten we er nog enkele mooie laatste maanden van maken!”, aldus Marc en Rudy Nordhausen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie