Challenge Scouting Tungelroy succesvol verlopen

De deelnemers van de 24-uurs challenge van Scouting Tungelroy zijn op zondagmiddag rond de middag allen gearriveerd in Tungelroy. Elk team leverde een unieke prestatie, met hun eigen tegenslagen en belevenissen. Het toegestroomde publiek genoot van de verhalen, leefde mee met de pijnlijke voeten en de ervaringen die deelnemers deelden met hun.

Eén van de eerste leden, Mies Schroeten, van de verkennergroep van 1962 fietste mee vanuit Westkapelle naar Tungelroy. Achter hem, op een meter afstand fietste Maks Zeb, de jongste deelnemer aan de challenge. Samen met Mati, Marien, Nancy en Wim brachten ze de tocht van 203 kilometer tot een goed einde.

De hardlopers vanuit Trois-Pont hadden veel plezier, maar ook tegenslagen. De eerste 30 kilometer in de Ardennen waren zwaar door de hoogtemeters. Ook de navigatie bracht de renners soms op een twijfelachtige route, waardoor een fikse vertraging werd opgelopen. Echter in estafette werd vanmiddag klokslag één uur het Barbaraplein bereikt.

De wandelaars hebben een pittige tocht gehad. Mulle zand en kasseien zorgde voor pijnlijke voeten, inclusief een tiental blaren. Maar blaren of niet, pas toen ze onder de finishpoort doorkwamen, was het tijd om deze te bekijken. 

Ook de OV-ers hebben het openbaar vervoer in Duitsland ervaren. Trein uit en binnen 3 minuten op 5 sporen verder de volgende trein in. Mondkapje op, af en en weer op. Tussendoor opdrachten doen en een ruilspel met de Duitse medereizigers.

Intensief was het dus ook zeker voor de 24 deelnemers aan deze challenge. Totaal is er 1200 kilometer afgelegd in een gebied van 7000 vierkante kilometer.

Scouting Tungelroy kijkt tevreden terug op het evenement. Alle groepen hebben hun eigen unieke prestatie geleverd.

Bekijk een ingestuurde video van de binnenkomst van de renners: https://youtube.com/shorts/ZyESjgXNSTA