De opbouw van de kermis is begonnen

De komende dagen wordt het centrum van Weert omgebouwd tot één groot pretpark. Verdeeld over zeven pleinen zullen zo’n 130 attracties staan opgesteld. Het is weer tijd voor Kermis Weert, zoals vanouds.

Dinsdagavond reden de eerste pakwagens de pleinen op. Om 19.00 uur was een hijskraan op de Dries al volop aan het hijsen. Daar komt de achtbaan Time Machine te staan en de opbouw van deze attracties vergt nog wat werk.

Maar ook andere grote attracties zoals Lunapark, Snowjet, het Kermiscafe, Hurricane, Propeller en Airborne begonnen met de opbouw. De komende dagen zal er stevig doorgewerkt worden zodat komende vrijdag het grote feest kan beginnen.

Kermiswethouder Suzanne Winters: “Het zijn eigenlijk zeven volwaardige kermispleinen waar op elk plein eigenlijk een complete mini-kermis staat. Er staan 130 attracties verdeeld over een lengte van 1,7 kilometer”.

In de onderstaande video vertelt de wethouder wat je allemaal in de pop-up store van Kermis Weert kan vinden.

Bekijk een video via: https://youtu.be/gWKxNLVL3Go


Een fotobijdrage van Carlo van Hout