‘Kermis-junky’ Kevin bezoekt kermis na kermis

Kevin Doré is een groot kermisfanaat. Hij bezoekt er in binnen- en buitenland tientallen per jaar. Met de kermis in zijn thuisstad Weert voor de deur verheugt Kevin zich op een aantal mooie dagen. Gewapend met fotocamera is hij tot en met woensdag in de binnenstad te vinden.

Kevin maakt op iedere kermis die hij bezoekt tientallen, zo niet honderden, foto’s. Hij plaatst ze op zijn Facebook-pagina. De eerste foto’s van zijn rondgang over de Weerter kermis zijn er inmiddels te vinden.

Uit de hand gelopen

De interesse voor kermissen is waarschijnlijk ontstaan toen hij in zijn basisschooltijd jaarlijks met de klas de opbouw van de Weerter kermis bezocht. Inmiddels is het, zoals Kevin het zelf noemt, een “uit de hand gelopen hobby” geworden. Er zijn jaren dat hij wel 70 kermissen in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg bezocht.

Foto’s

Van ieder kermisbezoek maakt Kevin een fotoreportage. Hij plaatst deze op zijn website www.kermisjunkypictures.nl. Inmiddels heeft Kevin ruim 1800 volgers. Ook zijn z’n foto’s gewild bij onder andere de media. “Exploitanten gebruiken ze soms en soms word ik wel eens benaderd door een krant of ze een foto mogen gebruiken”.

Kermisteam

Kevin is dit jaar lid van de kermisjury. Samen met vijf andere leden mag hij bepalen wie er dit jaar met de felbegeerde kermisprijzen vandoor gaan.

Ook werd hij eerder dit jaar door zijn kennis van kermissen uitgenodigd door het kermisteam van de gemeente Weert. Hij mocht hierdoor meedenken over de opzet van de Weerter kermis. “Ze vroegen of ik eventueel nog nieuwe zaken wist voor Weert en hoe ze het beste iets neer konden zetten”. Op Kevins advies is het reuzenrad dit jaar bijvoorbeeld verplaatst naar de Dries.

In deze video bezoeken we met Kevin de Weerter kermis. We wandelen langs een aantal attracties die je niet mag missen en zijn met hem bij een brandweeroefening bij de Familie achtbaan ‘Fantasy Apple’ op de Langpoort.

Bekijk een video via: https://youtu.be/pXWoE0cMFAI