De Vloer Op, de televisie-hit komt naar het Munttheater

Plaats een reactie
Fotograaf: Anna van Kooij

Op vrijdag 30 september staat de theaterversie van het populaire televisieprogramma ‘De Vloer Op’ in het Munttheater. In ‘De Vloer Op’ worden actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s in een improvisatieopdracht gegoten door regisseur Peter de Baan. De van tv en film bekende acteurs Bodil de la Parra, Saskia Temmink, Sanne den Hartogh en Sander Plukaard werken vervolgens onvoorbereid met elkaar de scènes uit.

De improvisaties zijn vaak uitermate geestig, ontroerend, herkenbaar of confronterend. Ook deze theaterversie wordt geleid door Peter de Baan. Naast zijn gebruikelijke inbreng, zal hij ingaan op het vak van acteur. Wat bezielt mensen dit vak te kiezen? Hoe onthouden acteurs die lappen tekst? Oftewel: een kijkje in de keuken in combinatie met die altijd weer boeiende improvisaties door een groep bekende acteurs.

Saskia Temmink maakte deel uit van theatergroepen als Orkater en Hollandia. Ze speelde in talloze tv-series waaronder Hollands Hoop, Oud Geld, Bloedverwanten, Keyzer en De Boer Advocaten, De 12 van Oldenheim en natuurlijk De Vloer Op. Ook stond ze in vele toneelvoorstellingen, zoals Kentering van een huwelijk, De Meeuw, De Kersentuin en Macbeth en speelde de solovoorstelling Doet sneeuw pijn.

Bodil de la Parra schreef en speelde o.a. voor Theater het Amsterdamse Bos, Toneelgroep Amsterdam, Het Nationale Toneel, Rudolphi Producties, het NNT en Orkater. Ze was te zien in o.a. de tv-series Klem 1 & 2 en Toren C. Het Verbrande Huis over haar Surinaamse familiegeschiedenis werd gevolgd door een boek onder dezelfde titel. Ze schreef aan en speelde in vele voorstellingen, waaronder Ouwe Pinda’s en Gouwe Pinda’s. Recentelijk was zij te zien in haar solo Dagen van Rijst en de Leedvermaak trilogie.

Sanne den Hartogh speelde bij diverse gezelschappen als Toneelgroep Amsterdam, het Nationale Toneel, Toneelgroep Oostpool, Het Zuidelijk Toneel en NTGent. Hij was te zien op televisie in onder andere de serie A’dam – E.V.A. en De Vloer Op en films als De Storm en Mannenharten Hij was te zien in vele theatervoorstellingen als Hamlet, Romeo en Julia, Summer of ’96, de Wereldverbeteraar (nominatie Louis d’Or) en The Family (nominatie Arlechino).

Sander Plukaard speelde onder andere bij NT Jong (Lord of the Flies), Frascati Producties (De Wilde Eend), het Amsterdamse Bos Theater (Wiener Wald, De laatste zomer en Romeo & Julia) en de Toneelmakerij (Maarten de Meeuw). Ook was hij te zien in voorstellingen als De Vrekkin, Amadeus en Dangerous Liaisons. Hij speelde in films en televisieseries zoals Loenatik the movie, Heer & Meester en Vechtershart.

Meer informatie en voor kaarten kun je terecht via: https://www.munttheater.nl/agenda/de-vloer-op/


Voor leden van Limburgse toneelverenigingen is er in samenwerking met het Toneelhuis Limburg een speciale kortingsprijs. Meer informatie hierover via het Toneelhuis Limburg of de theaterkassa van het Munttheater 0495-513575.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie