Kermiscultuur in Weert bijgeschreven als Immaterieel Erfgoed

Op de kermis in Weert vond zaterdag een uniek moment plaatst. De kermiscultuur werd namelijk officieel bijgeschreven als als Immaterieel Erfgoed, in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Het officiele ondertekenmoment vond plaats bij zweefmolen El Mundo op de Markt.

Vertegenwoordigers van de kermisgemeenschap ondertekenden samen met directeur Marco Van Baalen van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed het certificaat. Het feestelijke moment vond plaats in aanwezigheid van het kermispubliek, Stadsschuttersgilde Ste Catharina, vertegenwoordigers van organisaties binnen de kermisgemeenschap en verschillende bestuurders van gemeenten en provincie.

Voorafgaand aan de ondertekening vond in het Stadhuis van Weert een mini-symposium plaats over de Kermiscultuur als Immaterieel erfgoed, de bedreigingen voor de toekomst van de kermis en de te behouden waarden en tradities.

Bekijk een video: https://youtu.be/sRN7Wda6T6g