Kermisprijzen uitgereikt; Toxic meest gewaardeerd door publiek

Een speciale jury heeft maandagavond 26 september bepaald welke kermisattracties in 2022 een prijs verdienen. Wethouder Suzanne Winters reikte samen met het kermisteam, gedeputeerde Geert Gabriels en raadslid Jeroen Goubet de kermisprijzen uit bij het kermiscafé aan de Dries. Ook dit jaar werd de duurzaamheidsprijs uitgereikt. Deze werd overhandigd door wethouder Lizbeth Steinbach.

De Weerter kermisprijzen worden verdeeld over vier categorieën: groot vermaak, klein vermaak, oefeningsspellen en verkoopzaken. Criteria als presentatie, sfeer, onderhoud, verlichting, sensatie en muziek spelen een rol bij de beoordeling. Het gaat om het complete plaatje, daarom bezoekt de jury de kermis zowel overdag als ’s avonds.

De kermisjury bestaat uit vertegenwoordigers met diverse achtergronden. Eén dingen hebben ze allemaal gemeen: ze hebben de Weerter kermis in hun harten gesloten en nemen hun taak zeer serieus zodat de kwaliteit van de kermis gewaarborgd blijft. Ook werd de publieksprijs uitgereikt. Via de website www.kermisweert.nl heeft het publiek kunnen stemmen.

Publieksprijs

De publieksprijzen van de Weerter kermis gaan dit jaar naar:

 1. Toxic (Nieuwe Markt)
 2. Breakdance (Stationsplein)
 3. Airborne (Bassin)

Vakjury

De puntentelling van de vakjury, leverde de volgende uitslag op:

Spellen

 1. Kamelenrace (Dries)
 2. Paintball (Langpoort)
 3. Kop van jut (Kasteelplein)

Verkoopzaken

 1. Churros (Kasteelplein)
 2. Schwenkgrill (Markt)
 3. Snoepkraam (Bassin)

Klein vermaak

 1. Bootjesmolen (Nieuwe Markt)
 2. Race – O – Rama (Langpoort)
 3. Familie-achtbaan (Langpoort)

Groot vermaak

 1. Breakdance (Stationsplein)
 2. Airborne (Bassin)
 3. Toxic (Nieuwe Markt)

Duurzaamheidsprijs

Uit handen van wethouder Lizbeth Steinbach kreeg de exploitant van de Dance Jumper op het Kasteelplein de duurzaamheidsprijs uitgereikt. Hiermee wil de gemeente Weert duurzaamheid op de kermis stimuleren.

Voor meer info kijk op www.kermisweert.nl