Ondernemers fietsen voor fietsen en andere doelen

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Vrijdag 2 september klimmen de Fietsende Ondernemers uit het Land van Weert en Cranendonck opnieuw de fiets op naar Banneux voor hun jaarlijkse sponsortocht.

Iedere deelnemer legt een sponsorbedrag bij van minimaal 350 euro. Met het ingezamelde geld steunen de Fietsende Ondernemers lokale goede doelen die vanuit andere potjes geen subsidie ontvangen. “Dit jaar hebben we op de valreep één aanvraag ontvangen die binnen onze doelstellingen past”, vertelt voorzitter Henk Wildeman. “In deze tijd best wel opmerkelijk.”

De Fietsende Ondernemers steunen veelal doelen van maatschappelijke of sociaal-medische aard die bij het karakter van de stichting passen. In het bestaan van de stichting zijn al vele tientallen doelen gehonoreerd. Bijvoorbeeld diverse speciale fietsen voor gehandicapten of bijdrages aan projecten van gehandicaptensport, maar ook van de verkennerij of kindervakantiewerk.

Duo- of quattrofietsen

Wildeman: “We geven geen exploitatiesubsidies, we dragen wel bij aan concrete, afgeronde projecten waarvan we een rekening krijgen. En we letten er tegenwoordig scherper op dat onze bijdrage niet op een grote hoop terechtkomt. Bijvoorbeeld bij de bekende goede doelen, hoe dankbaar die ook zijn, die al van vele kanten gesponsord worden. Het sponsorgeld van dit jaar houden we daarom in kas voor het geval een passend doel langskomt.”

Toch viel er deze week nog een verzoek van Leefbaarheid Stramproy op de mat, een stichting die ervoor zorgt dat o.a. mindervalide inwoners op duo- of quattrofietsen mee naar buiten kunnen worden genomen. “We moeten het verzoek voor een bijdrage aan een dergelijke fiets nog aan de leden voorleggen, maar ik denk dat zij hier wel voor te porren zijn.”

Vertrek

Vrijdag vertrekken de Fietsende Ondernemers rond 8.30 uur bij Hostellerie Munten in Weert, waar ze een rennersontbijt krijgen aangeboden. Zaterdag arriveren ze na een tocht van circa 350 kilometer rond 16.30 uur bij Theatercafé de Huiskamer.

Indienen van aanvragen

Aanvragen kunnen ingediend worden via www.fietsendeondernemers.nl. Ondernemers of ondernemende fietsers die interesse hebben om zich aan te sluiten bij dit sportief-charitatieve initiatief kunnen eveneens via de website contact opnemen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie