Tweede dag Avond4Daagse met chaotische bruidsreportage

Algemeen Altweerterheide Dorpen Weert 2 reacties 1 min. leestijd

Een chaotisch verlopende bruidsreportage aan de ‘Kruispeel’. De ambitieuze plannen van de priester-leerkrachten van het Bisschoppelijk college en de ‘boerenoorlog’ die volgde bij de Lichtenberg en IJzeren Man. Een waakzaam heerschap en behoedzame dames die bij de IJzeren Man waakten over de eer en deugd van de badende jonge jeugd. Dit en vele andere taferelen kwamen gisteren voorbij op de tweede dag van de Avond4daagse van Altweerterheide.

In luchtige pop-up acts wordt een tipje opgelicht van de kleurrijke geschiedenis van de boeren, burgers en buitenlui in het ‘groene hart van Weert’. Van een deftige dame mét koets maar zonder paard én koetsier en jonge  moeders op zoek naar een geschikte nieuwe vader.  Met muziek om de moed er in te houden en een wafel toe bij het nog te restaureren bakhuisje  bij Klein Karelke.

Vanavond nieuwe acts en taferelen in en rond de Tungelderwal.  Deelname is nog elke avond mogelijk. Inschrijven kan nog altijd via www.altweerterheide.nl. Wandelaars kunnen vanaf 17.00 vertrekken bij Dorpshuis de  Paol in Altweerterheide. De pop-up acts vinden na 18.00 uur plaats.

Bekijk een video: https://youtu.be/2q96jT2ep6I


Foto’s van Jos Hebben en anderen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties