Onderwijsgroep Buitengewoon viert 50-jarig jubileum

Dit jaar bestaat stichting Onderwijsgroep Buitengewoon 50 jaar. De stichting voor speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs werd in 1972 opgericht onder de naam Stichting Buitengewoon Onderwijs Venlo en omgeving.

Na diverse naamswijzigingen, overnames en besturenfusies bestaat de organisatie tegenwoordig uit 9 scholen/locaties in Noord- en Midden-Limburg voor kinderen en jongeren met specifieke opvoedings- en ontwikkelingsvragen op het gebied van gedrag of leren, waaronder ook in Weert.

Het 50-jarig jubileum wordt in de eerste week van oktober groots gevierd met leerlingen, medewerkers, ouders, samenwerkingspartners en overige relaties.

Jubileumweek

In de jubileumweek gaat de stichting onder andere met alle leerlingen en medewerkers een dagje naar de Efteling. “Voor leerlingen van onze scholen is een dagje pretpark minder vanzelfsprekend dan voor kinderen zonder beperking. Denk alleen al aan de verzorging, één op één begeleiding en het speciale vervoer dat veel van onze leerlingen nodig hebben”, aldus directeur-bestuurder Peter Schutte. Op donderdag 6 oktober organiseren alle scholen van Onderwijsgroep Buitengewoon een opendeurmoment. Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen, kennismaken of deelnemen aan de vele feestelijke activiteiten. Tevens viert Ulingshof in Venlo de officiële opening van haar onlangs geopende nieuwe kindcentrum. Medewerkers en relaties worden ind e jubileumweek onder andere getrakteerd op een inspirerende onderwijsmiddag in Theater De Maaspoort.

Onderwijsgroep Buitengewoon

De organisatie kent een rijke geschiedenis. In januari 2000 werd een belangrijk punt bereikt toen de besturen van de toenmalige stichting Katholiek Speciaal Onderwijs in Heel, de Professor Dubois Stichting in Venlo en de Stichting Speciaal Onderwijs Venlo e.o., één organisatie voor speciaal onderwijs in de regio Noord- en Midden Limburg vormden. Tegenwoordig kent de stichting drie scholen voor speciaal onderwijs; Spectrum, Talentencampus Venlo, Maaskei so, drie scholen voor voortgezet speciaal onderwijs: Maaskei vso, Velddijk, Impuls, een school voor praktijkonderwijs Wildveld (Venlo) en twee kindcentra; Ulingshof (Venlo) en Heikei (Haelen).

Buitengewoon werkt vanuit een geïntegreerde benadering nauw samen met partners in het onderwijs, de zorg, revalidatie en de arbeidsmarkt met als doel de mogelijkheden van leerlingen, om zoveel mogelijk op eigen kracht te kunnen deelnemen in de maatschappij, te vergroten.

Opendeurmomenten 6 oktober 2022

De opendeurmomenten zijn voor iedereen toegankelijk op de volgende tijdstippen:

  • Ulingshof | Ulingshofweg 26 Venlo: 15.00 – 18.00 uur (met om 16.00 uur de officiële opening)
  • Impuls | Lingsterhofweg 1 Tegelen: 17.00 – 19.00 uur
  • Wildveld | Roerdompstraat 5 Venlo: 14.00 – 17.00 uur
  • Velddijk | Bergstraat 58 Tegelen: 16.00 – 18.00 uur
  • Maaskei vso/so | Herenstraat 296 Weert: 16.00 – 18.00 uur
  • Talentencampus Venlo | Rijnbeekstraat 8 Venlo: 8.30 – 10.30 uur
  • Spectrum | Groenewoltsepad 2 Venray: 17.00 – 19.30 uur