RICK is jarig en trakteert regio op kunst en cultuur

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert 1 reactie 3 min. leestijd

Cultuurpartner RICK bestaat in cursusseizoen 2022-2023 maar liefst 75 jaar! De van oorsprong Weerter volksmuziekschool, opgericht op 6 april 1948, is in die jaren uitgegroeid tot een regionaal kunstencentrum. RICK viert het 75-jarig jubileum samen met de inwoners van gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck. Het kunstencentrum trakteert het hele seizoen op bijzondere kunst en cultuur en reikt elke maand mooie prijzen uit.

Deze week zijn bij RICK de activiteiten van seizoen 2022-2023 gestart. “Het draait bij ons allang niet meer alleen om ondersteuning van muziekverenigingen of amateurkunst. De van oorsprong Weerter volksmuziekschool werd op 6 april 1948 opgericht. In de jaren erna is RICK, onder andere door de fusie met Stichting Vrije Uren/Kunstcollege, uitgegroeid tot een breed kunstencentrum, met naast muziek ook beeldende kunst, dans, theater en visuele media, dat niet meer weg te denken is uit deze regio. Of het nu gaat om amateurkunst of projecten in het onderwijs en het sociaal domein”, licht Frank Rademakers, directeur-bestuurder bij RICK, toe.

Kunst verbindt

Alleen in 2021 al bereikte RICK – gedurende een turbulent jaar door corona – bijna 5000 basisschoolleerlingen en ruim 1600 middelbare scholieren en mbo’ers in de regio. “Via educatieve programma’s op school en inspirerende activiteiten in de wijk delen we onze kennis en liefde voor kunst, ontwikkelen we talent en brengen we belangrijke thema’s onder de aandacht”, vertelt Frank. Daarnaast heeft RICK jaarlijks veel (trouwe) leerlingen en cursisten amateurkunst. “Kunst ontspant, vermaakt, ontroert, inspireert en verbindt; het brengt mensen op zoveel manieren bij elkaar en in beweging. Veel cursisten hebben al zo’n 25 tot 50 jaar geschiedenis van RICK zélf meegemaakt.”

Frank blikt met een trots gevoel terug op de geschiedenis van RICK. “Het meest trots ben ik nog op onze duurzame kwaliteit die RICK in al die jaren nooit uit het oog is verloren. Onze professionele vakdocenten, die allemaal kostbare kennis en ervaring met zich meebrengen, bieden talent een podium om te groeien en stralen. Niets is mooier, zo weet ik uit eigen ervaring.”  (Vanaf 1986 werkte Frank 26 jaar als slagwerkdocent bij RICK en zijn voorgangers, de Academie voor Muziek en Dans en Streekmuziekschool Weert. Na een uitstapje van acht jaar keerde hij in januari 2020 als directeur-bestuurder terug op het oude nest.)

Feestelijke traktaties

Bij feest horen cadeautjes. Daarom trakteert RICK de regio dit seizoen op 75 kunst- en cultuurcadeautjes. “Je kunt mooie muziekconcerten, toneelvoorstellingen, dansshows, beeldende exposities en creatieve activiteiten verwachten. Daarnaast kunnen mensen elke maand een cadeaubon t.w.v. 75 euro winnen als ze hun ervaring met RICK delen via sociale media. In maart volgend jaar vieren we het jubileum samen met onze samenwerkingspartners en medewerkers. Hoe, dat is nog een verrassing”, glundert Frank.

Meer info: www.rickraakt.nl/75jaar.

Bekijk de video: https://youtu.be/yLtyT3GpwA0

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie