Staatssecretaris in gesprek over AZC Budel

Algemeen Cranendonck Regio 6 reacties 2 min. leestijd
Eric van der Burg | Beeld: JenV

Budel – Zoals aangekondigd bij zijn laatste bezoek op 7 juli jl. kwam staatssecretaris Eric van der Burg vandaag informeren naar de stand van zaken rondom het AZC Budel, in het bijzonder de overlast die ervaren wordt door inwoners van de gemeente Cranendonck.

Burgemeester Roland van Kessel en wethouder Hennie Driessen spraken met de staatssecretaris over de situatie rondom het AZC. Ook ging de staatssecretaris in gesprek met inwoners. Zij konden hun zorgen uiten over de huidige overlast en hun opinie geven over de opvang van asielzoekers in Cranendonck. Er werd ook gekeken naar de toekomst. In 2024 verloopt immers de ontheffing op het bestemmingsplan voor de huidige locatie.

Burgemeester Van Kessel kijkt tevreden terug op de gesprekken: “De inwoners waardeerden de mogelijkheid om met de staatssecretaris in gesprek te gaan. Nu moet eerst de rust in Cranendonck terugkeren, voordat constructief gesproken kan worden met onze inwoners, hoe de toekomst eruit gaat zien. De gesprekken van vandaag dragen daar zeker aan bij.”

Om de overlast structureel aan te pakken is een goede samenwerking tussen COA, de gemeente en het Rijk noodzakelijk. Om die reden schoof vandaag ook Rinus Otte, procureur-generaal van het OM, bij de gesprekken aan. Staatssecretaris Van der Burg: “Een landelijke aanpak van de asielproblematiek, beleidsmatig en juridisch, is een belangrijke voorwaarde om de overlast structureel aan te pakken. Dat komt bovenop het intensiveren van de bestaande maatregelen in Cranendonck en de toegezegde investering in de opvanglocatie.”

In het najaar is een nieuw overleg tussen de gemeente, ministerie en COA gepland om de voortgang te bespreken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
6 reacties