Vrachtwagen drukt drie auto’s tegen elkaar op N266 bij Nederweert

Nederweert – De hulpdiensten zijn vrijdag rond 16.30 uur gealarmeerd vanwege een verkeersongeval op de Wetering (N266) bij Nederweert.

In de rijrichting van Someren naar Nederweert waren voor de kruising met verkeerslichten bij de Peelsteeg had een kettingbotsing plaatsgevonden. De chauffeur van de vrachtwagen, die richting de kruising reed, had het stilstaande verkeer te laat opgemerkt. Het gevolg was dat de vrachtwagen tegen de auto voor hem botste en er een kettingreactie ontstond waarbij uiteindelijk drie auto’s beschadigd raakten.

Er kwam een ambulance ter plaatse om de betrokkenen medisch te onderzoeken. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De brandweer plaatste een zogeheten ‘spillbag’ onder de trekker van de vrachtwagen omdat deze een vloeistof lekte.

Een berger was opgeroepen om de beschadigde auto’s af te slepen. Omdat één van de auto’s in het slot was gevallen moest de berger een inbrekerstruc uit de kast halen om de portier van de auto te openen. Daarna kon de auto in de berm worden geparkeerd.

Omdat er een rijbaan was afgesloten moest het verkeer worden omgeleid. Hierdoor ontstond er in beide rijrichtingen een file.