Wat heeft dit portret met Weert te maken?

Algemeen Human interest Weert 4 reacties 1 min. leestijd

Rond 1900 woonde het gezin Stultiens-Teeuwen aan de Molenstraat 18 in Weert. Niemand van hen had destijds kunnen vermoeden dat hun nageslacht de eer zou krijgen wijlen koningin Elizabeth II te mogen schilderen.

Van Parijs tot Londen

In 1901 vertrok één van de zonen uit het gezin, de 21-jarige kleermaker Peter Martinus Stultiens, naar de modestad Parijs. Enkele jaren later verhuisde hij naar Blackburn in Engeland, waar hij een zeer succesvol modebedrijf begon.

Zijn kleinzoon, Jeff Stultiens (1944), werd kunstenaar: portretschilder. In 1985 kreeg hij in de National Portrait Gallery in Londen de John Player Portrait Award (nu BP Portrait Award) uitgereikt en in 1991 werd hij verkozen tot lid van de Royal Society of Portrait Painters. Niet veel later had hij het voorrecht koningin Elizabeth II te mogen schilderen.

Weerterlogie

Geschied- en oudheidkundig Genootschap De Aldenborgh is tijdens het Van Hornejaar in contact gekomen met Jeff Stultiens. Jeff en zijn dochter zijn voornemens om de stad van hun voorouders, Weert dus, te bezoeken.

Ook interesse in de geschiedenis van Weert? Sluit je aan bij De Aldenborgh of volg de cursus Weerterlogie. Meer informatie: www.dealdenborgh.nl.

koningin Elisabeth II door Jeff Stultiens

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties